När vardagen blivit för inrutad, kalendern totalt fulltecknad eller helt enkelt när längtan efter tid med din käresta gör sig påmind, är en romantisk weekend någonting som kan behövas! Oavsett vad som är kvalitetstid för just er, är en vacker miljö och frihet från vardagssysslor någonting som öppnar möjligheten för närhet och njutning. På hotell och konferensanläggningar runt om i landet har weekendpaket blivit allt vanligare. De olika anläggningarna öppnar upp för privatgäster och bjuder på det bästa huset kan erbjuda!

Vissa perioder är det extra stor fokus på romantiska weekendpaket och om ni bokar i tid kan ni få en upplevelse som lever kvar i minnet under flera år. I och med det breda utbudet herrgårdar och slott, kan ni hitta ett upplägg som är perfekt för just er. Kanske är en SPA weekend någonting ni drömmer om? Eller vill ni hellre smaka exklusiva viner och njuta av ståtliga miljöer eller avsmakningsmenyer?

Även om en romantisk weekend kan se ut på olika vis beroende på valet av anläggning, finns generellt en mycket välgenomtänkt planering som inkluderar allt för er helg skall bli någonting utöver vardagen. Champagne på rummet, fång av rosor, exklusiv choklad eller extra tid i SPA avdelningen. Besök de olika hotellens- och konferensanläggningarnas webbplatser för att få ytterligare information om vad de kan erbjuda just den helg ni tänkt åka ut för en underbar och romantisk weekend i närheten av Stockholm!

Weekend nära Stockholm

Det finns hotell och konferensanläggningar i hela landet och vad man söker går i allmänhet att hitta i närheten. Samtidigt kan det vara svårt att få en god överblick då många av de som erbjuder romantisk weekend är konferensanläggningar som i övrigt riktar sig till företagskunder. Det största antalet herrgårdar och slott som erbjuder romantiska helgpaket, ligger i närheten av Stockholm med omnejd. Vill ni komma bort från vardagen och bor någon annanstans i landet, är det svårt att gå igenom hela utbudet i regionen. Här får ni tips och en enklare introduktion till utbudet ni kan botanisera i för att hitta en plats för några minnesvärda dagar tillsammans! Unna er en romantisk weekend nära Stockholm.

För att ni skall hitta ut till de olika anläggningarna och ha möjlighet att planera resan ut dit och tillbaks, ar flera hotell tagit fram resebeskrivningar med allt ifrån kartor till valmöjligheter i fråga om kollektivförbindelser. Oavsett om ni kommer till området med flyg, tåg, bil eller med personbil, kan ni enkelt hitta rätt! Allt för att ni skall få så mycket tid som möjligt till att njuta av er tid tillsammans och inte spendera dyrbara minuter på vägar och i fordon.

Romantisk weekend som inspirerar

Det är lätt att glömma romantiken i vardagen när tankarna kretsar kring allt ifrån arbete till renoveringar, biltvätt och måsten. När man kommer ut till en vacker herrgård för en romantisk weekend är det någonting som förändras! Det går att hitta tillbaks till romantiken i tillvaron och forma tillvaron utifrån njutning. Oavsett om ni inspireras av att tillsammans få uppleva SPA, rosor, choklad eller goda viner, finns konferensanläggningar och herrgårdar som kan duka upp vad ni söker! Svenska konferensanläggningar är ofta herrgårdar, slott eller exklusiva hotell som omarbetats för att kunna ta emot gäster för möten. Servicenivån är internationellt sett väldigt hög och kvaliteten på allt ifrån rum till upplevelser överträffar den vanliga konkurrensen!

De konferensherrgårdar och hotell som öppnat även för privatpersoner, har ofta mycket bra rykte och är måna om att bibehålla detta! För många är en romantisk weekend en upplevelse som inte bara ger en välbehövlig dos romantik utan också någonting som öppnar för en ny helhetsupplevelse där allting är handplockat och utvalt för gästens njutning.

Rekommendationer för romantisk weekend nära Stockholm

Här kommer några tips för alla som vill boka en romantisk weekend med sin kära. Dessa anläggningar erbjuder en upplevelse som vida överstiger en traditionell hotellvistelse! För ytterligare information kan ni kontakta varje anläggning via de adresser och telefonnummer som finns här. Välkommen till en underbar, romantisk helgupplevelse!

Högberga Gård Hotell & Konferens

Grindstigen 5-6
181 62 Lidingö
Tel: 08 546 46 100
Fax: 08 546 46 200

Email: info@hogberga.se
Anläggningens webbplats

Rånäs Slott

762 96 Rånäs
Tel: 08 22 36 00

info@ranasslott.se
Anläggningens webbplats

Friiberghs Herrgård

749 62 Örsundsbro
Tel: 08 – 611 41 41

info@friibergh.se
Anläggningens webbplats

Krägga Herrgård

S – 746 93 Bålsta
Tel: 0171-532 80

info@kragga.se
Anläggningens webbplats

Blue Hotel

Elfviks udde
181 90 Lidingö
Tel: 08 505 637 00

info@bluehotel.se
Anläggningens webbplats

Körunda Golf och Konferenshotell

Körunda 31
148 91 Ösmo
Tel: 08-520 390 30
Fax: 08-520 392 34

info@korunda.se
Anläggningens webbplats